YURTDIŞI ARAŞTIRMA FAALİYETLERİ

1)  Yurtdışı Araştırma Faaliyetlerine başvurmak için;

      a)  Başvuru Formu tıklayınız
      b)  Özgeçmiş Formu tıklayınız
      c)  Doktora Diploması Fotokopisi
      d)  Davet Mektubu
      e)  Yabancı Dil Seviye Belgesi
      f)  Ayrıntılı Araştırma Önerisi (en fazla 5 sayfa)
      g)  Çalışma Planı ve Takvimi tıklayınız
      h)  Görevlendirme süresi içinde yurt içinde veya dışında başka bir kuruluştan destek alınıyorsa veya alınmıyorsa buna ilişkin beyan.

2)  Başvuru Koşulları;

      a)  Doktora/tıpta uzmanlık derecesini almış olmak veya doktora yeterlik sınavında en az bir yıl önce başarılı olmuş ve doktora eğitiminde "birinci tez izleme raporunu" sunmuş olmak,
      b)  Planlanan çalışmada kullanılacak yabancı dil düzeyini belgelendirmek (ÜDS, KPDS ve YDS den en az "60" ve diğer sınavlardan -IELTS, TOEFL- en az "60" a karşılık gelen notu almış olmak.)
      c)  Araştırmanın yürütüleceği kuruluştan kabul/davet mektubu almış olmak
      d)  Bu programdan son 3 (üç) yıl içinde yararlanmamış olmak.

3)  Araştırmacı başvuru evraklarını hazırlayıp ilgili bölüm başkanına imzalattıktan sonra BAPK birimine elden teslim edecektir. Başvuru onaylandıktan sonra onaylı belgenin aslı araştırmacıya teslim edilir. Araştırmacı onaylı belge ve dilekçe ile birlikte bağlı olduğu bölüme başvuruda bulunduktan sonra görevlendirme işlemleri için bölüm kurulu kararı, fakülte yönetim kurulu kararı ve rektörlük oluru alınır.

      *Bölüme verilecek dilekçe örneği için tıklayınız.

4)  Destek miktarı tüm ülkeler için aylık 3.000,00 TL dir.

5)  Aylık desteğin yanında ayrıca gidiş dönüş uçak bileti ödenecektir.

6)  Desteğin dışında ayrıca konaklama, gidiş-dönüş yol giderleri ile sağlık sigortası vb. ödemeler yapılmaz.

7)  Bu destekten yararlanan öğretim elemanı, aynı anda SAÜ nün diğer programlarından, kaynaklarından ve desteklediği projelerden mali destek alamaz.

8)  Araştırmacı yurt içinde veya dışında başka bir kuruluştan destek aldığı takdirde BAPK ya bilgi vermekle yükümlüdür. Farklı kurumlardan/kuruluşlardan kısmi destek sağlamış öğretim elemanlarına SAÜ tarafından verilecek destek BAPK komisyonu tarafından ayrıca belirlenir.

9)  Araştırmacı en fazla 6 ay a kadar yurtdışı araştırma desteği alabilir. Yurtdışında 6 ay dan fazla kalacak ise SAÜ den destek almaksızın araştırma yaptığı kurumun onay yazısı, doktora öğrencileri için danışmanının uygun görüşü ve bağlı olduğu birim ile gerekli izin koşulları sağlandıktan sonra 12 aya kadar kendi imkanı ile araştırmasına devam edebilir.

10)  2547 Sayılı Kanununun 39. Maddesi ve "YURT İÇİNDE VE DIŞINDA GÖREVLENDİRMELERDE UYULACAK ESASLARA İLİŞKİN YÖNETMELİĞİN 5. maddesi c bendine" göre ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ, OKUTMANLAR ve UZMANLAR BU DESTEKTEN FAYDALANAMAMAKTADIR.

11)  Araştırmacı, görevlendirmeye gitmeden önce avans almadıysa kuruma kesin dönüş yapmasının ardından kendisine onay verilen desteğin tamamını alır.

12)  Destek kapsamında avans alınabilmesi için görevlendirmenin aynı yıl içinde tamamlanması şartı aranır. Alınan avansın aynı yıl içinde kapatılmaması halinde kanuni faiz işletilir. Araştırmacı, avans alacak ise görevlendirmesi başlamadan en az iki hafta öncesinden avans işlemleri için bağlı olduğu birimin mali işlerine yazılı olarak başvuruda bulunması gerekir.

13)  Araştırmacı avans almış ise başlangıçta belirlenen görev tarihlerinin, mevzuat çerçevesince uzatılması ve dönüş tarihinin bir sonraki yıla sarkması halinde avansın kapatılmamasından dolayı verilen miktara kanuni faiz uygulanır.

14)  Araştırmacı yurda döndüğünde yurtdışında yapılan çalışmaları ve yayınların listesini rapor halinde en geç bir ay içerisinde yayintesvik@sakarya.edu.tr adresine e-mail atması gerekmektedir.

         *Dönüş raporu formu için; tıklayınız